top of page

Köpvillkor

1. Allmänt
2. Betalning & Priser
3. Leverans & Frakt
4. Ånger- och retursrätt
5. Personuppgifter och sekretess
6. Reservation
7. Force Majeure
8. Bolagsinformation

1. Allmänt

För att få handla hos Perfekto AB (www.handmadewood.se), nedan kallad HandmadeWood, måste du vara över 18 år. Vid beställning i vår onlinebutik träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd.

Om du handlar med annan persons personuppgifter, utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för HandmadeWood, kommer detta att polisanmälas.

Vi reserverar oss för slutförsäljning.
 

2. Betalning & Priser

Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. HandmadeWood.se reserverar sig för eventuella fel, exempelvis prisuppgifter, kampanjer, rabattkoder eller produktuppgifter som kan uppstå online och i butik.

3. Leverans & Frakt

På HandmadeWood.se erbjuder vi fri frakt vid köp över 1499kr.

Vi använder oss av Postnord och DB Schenker för transport till ditt närmaste utlämningsställe samt Airmee  för hemleverans. Vi skickar endast varor som paket eller brev inom Sveriges gränser. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar orsakade av ombud.

3.1 Felleverans
Om du mot all förmodan skulle få en vara som du inte har beställt kontaktar du vår kundservice på info@handmadewood.se så hjälper vi dig att returnera varan.

3.2 Transportskada
Vi rekommenderar att du inte hämtar ut ett paket som är skadat, eftersom skadan då inte längre kan härledas till transporten. Om du upptäcker skadan först då du öppnat paketet och skadan är sådan att den kan kopplas till transporten, kontakta ombudet för att göra en skadeanmälan senast 7 dagar från det att du tagit emot din vara.

 

4. Ånger- och retursrätt

4.1 Allmänt om ångerrätt, öppet köp och bytesrätt
På HandmadeWood.se har du 14 dagars öppet köp när du handlar i vår onlinebutik. Du kan alltså returnera varan inom 14 dagar från det att du tagit emot den och få tillbaka hela det belopp du har betalat. Varan ska då vara i oförändrat skick – det vill säga den får inte vara använd, men får givetvis ha packats upp och kontrollerats försiktigt. Varan ska returneras i originalförpackningen eller motsvarande och det är viktigt att varan kommer till oss i oskadat skick. Vid denna typ av retur står du själv för fraktkostnaderna. Har du fått dina paket inslagna återbetalas ej kostnaden för paketinslagningen.

4.2 Avbeställning
Om du vill avbeställa en lagd beställning, kontakta vår kundservice snarast på kontakt@handmadewood.se. Om din beställning redan har hunnit bli expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du är därmed skyldig att motta din beställning. Om du efter att du tagit emot din vara ångrar ditt köp gäller ordinarie villkor för ångerrätt och returhantering. Avbeställningen gäller från det att du har mottagit en bekräftelse gällande avbeställningen från oss på Perfekt AB.

4.3 Ångerrätt
Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 14 dagar, utan att ange något skäl. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Kontakta oss på kontakt@handmadewood.se så skickar vi formuläret till dig. 

Vid nyttjande av ångerrätten återbetalar vi alla betalningar från dig, inklusive kostnaden för vårt standardleveransalternativ, utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det att du meddelat ditt beslut att utnyttja ångerrätten. Vi kommer att använda oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning, utan att det medför några extra avgifter för dig. HandmadeWood.se har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka varorna (det alternativ som inträffar först).

Du måste skicka tillbaka varorna eller överlämna dem till oss utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter inom 14 dagar från det datum då du informerade oss om att du önskade nyttja ångerrätten. Du får då en förfrankerad adressetikett från oss via e-post. Kostnad för returen av varorna, för närvarande 60 kronor, står du själv för.

Har du hunnit använda din vara och utnyttjar ångerrätten kan det innebära en viss värdeminskning, på din bekostnad. Dessa ärenden hanteras individuellt.

4.4 Returhantering
Vid retur måste du kontakta oss på info@handmadewood.se för att få en retursedel och en adressetikett. Retur av vara ska alltid styrkas med inköpskvitto. Du ansvarar för att varan kommer till oss i oskadat skick, vilket är viktigt om du önskar returnera på annat sätt än det sätt som varan levererades på. Se därför till att varan emballeras väl, i originalförpackningen.

Vid godkända reklamationer står HandmadeWood.se för alla kostnader inklusive frakt. Vid nyttjande av ångerrätten eller öppet köp står du själv för returfrakten.

Returen är inte godkänd förrän HandmadeWood.se kontrollerat varan. Vid godkänd retur och ångerrätt sker återbetalning på samma sätt som betalningen skett. Vid ej godkänd retur och ej uthämtad försändelse debiteras en administrativ kostnad om 750 kr. Dessa returer betraktas dock inte som ett utnyttjande av ångerrätten.

4.5 Undantag outhämtat paket
Ett paket som inte hämtats ut från ombud inom 14 dagar returneras automatiskt.  En vara som anländer till vårt lager i retur utan giltigt returnummer debiteras med 750 kr i administrativ kostnad.

 

5. Personuppgifter och sekretess

Du kan ta del av HandmadeWood.se integritetspolicy här.
 

6. Reservation

Vid eventuell slutförsäljning av vara eller missberäkning av antal lagervaror har HandmadeWood.se rätt att häva köpet och återbetala eventuell betalningar gjorda av dig. Vi kontaktar i sådant fall dig via mejl för att se hur detta på bästa sätt ska lösas.
 

7. Force Majeure

Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Det innebär att HandmadeWood.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.
 

8. Bolagsinformation

Kontaktuppgifter
Organisationsnummer 559312-9140
Perfekto AB
Margaretavägen 3b
14132 Huddinge, Sverige
info@handmadewood.se

bottom of page